BMW ColorSystem Paint Contest Donderdag 20 april 2017

BMW ColorSystem bestaat uit verven die werden ontwikkeld speciaal voor BMW en MINI in samenwerking met BASF dat instaat voor de productie van de verf. Ter gelegenheid van het dertigjarige bestaan van dit BMW ColorSystem wilde BMW de talenten van zijn spuitoperatoren eens extra in de verf zetten. De medewerkers van de carrosserieafdeling uit het BMW en MINI-netwerk in België en Luxemburg konden hun creativiteit tonen tijdens een uitdagende wedstrijd.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Spies Hecker Colors Unlimited International Woensdag 19 april 2017

Spies Hecker Belgium heeft onlangs haar loyaliteitsprogramma voor Spies Hecker schadeherstelbedrijven “Colors Unlimited International (CUI)” gelanceerd. De drukbezochte bijeenkomst – met als thema “Verbinden & Informeren” – werd georganiseerd door Axalta Coating Systems Belgium samen met haar Spies Hecker distributiepartners PlusPaint (Vlaanderen) en Groupe Henrard (Wallonië).

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Spies Hecker Team Supplier-relatie met Mercedes-AMG Petronas Motorsport Dinsdag 18 april 2017

Axalta Coating Systems heeft bevestigd een meerjarige Team Supplier-overeenkomst met Mercedes-AMG Petronas Motorsport te hebben gesloten met Spies Hecker, een van de wereldwijde lakmerken van Axalta. Dit verlengt de reeds bestaande relatie tussen de heersende Formula OneTM wereldkampioenen en Spies Hecker.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

40.000 Axalta spectrofotometers Maandag 17 april 2017

Axalta Coating Systems vierde onlangs de verkoop van zijn 40.000e spectrofotometer tijdens de ‘Specialty Equipment Market Association’ vakbeurs in Las Vegas, Nevada, USA. Mike Carr, Axalta voorzitter voor Noord-Amerika, en Michael Gogoel, voorzitter van BYK-Gardner USA, onthulden er voor de gelegenheid een jubileum-spectrofotometer. BYK-Gardner, wereldleider op het gebied van kleur- en uitzichtmeting en van het testen van de fysische eigenschappen van plastic, lakken en cosmetica, produceert de spectrofotometers van Axalta.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

12de Checkstar garage is een feit ! Zaterdag 15 april 2017

Magneti Marelli en Automaterialen R.S.M. streven al enige jaren naar een landelijke dekking van het garageconcept “Checkstar“. De Checkstar servicepartners hebben toegang tot alle documentatie en technische informatie die voorhanden is. Daarnaast hebben zij een grote mate van deskundigheid en worden ze up to date gehouden door middel van gerichte technische trainingen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Axial Belgium kiest voor API en 1,2,3 AutoService Vrijdag 14 april 2017

1,2,3 AutoService start het nieuwe jaar met positief nieuws. Het netwerk van onafhankelijke garages sluit een samenwerkingsakkoord met Axial Belgium en versterkt zijn positie op de Belgische markt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

PartsPoint kiest voor Monroe Donderdag 13 april 2017

Met ingang van februari 2017 zijn de spiraalveren van Monroe toegevoegd aan het leverings-programma van de PartsPoint Group. Dit betekent dat naast de schokdempers, nu ook deze kwaliteitsproducten direct leverbaar zijn via de bekende formules Brezan en ADB.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Auto 5 en Midas verlengen samenwerking met Doyen Belux Woensdag 12 april 2017

Na een succesvolle samenwerking van 10 jaar hernieuwen Auto 5 en Midas hun partnership met Doyen Belux. Doyen Belux blijft de bevoorrechte leverancier van auto-onderdelen voor beide concepten. De onderdelen worden geleverd vanuit de centrale opslagplaats in Seneffe.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

De kracht van digitale kleurtechnologie van AkzoNobel Dinsdag 11 april 2017

Met de lancering van Colorvation introduceert AkzoNobel Vehicle Refinishes een totaal nieuwe, digitale manier van werken voor de autoschadeherstelsector. Automatchic Vision en MIXIT zijn de twee pilaren waarop Colorvation rust. Dankzij de Automatchic™- en MIXIT™-tools vinden monteurs en spuiters razendsnel de juiste kleur. Zo gaan de productiviteit en de winstgevendheid van autoschadeherstelbedrijven omhoog.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Delphi kopervrije remblokken Maandag 10 april 2017

Delphi Product & Service Solutions heeft zijn nieuwe OE-kwaliteit assortiment kopervrije remblokken geïntroduceerd. De nieuwe formules bieden een betere weerstand tegen fading tijdens het remmen voor meer veiligheid met een uitstekend gevoel en raffinement. Het assortiment kopervrije remblokken van Delphi dekt 95% van het Europese en Aziatische wagenpark.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

MOOG® lanceert reparatiekits voor stuurstangen en stofhoezen Zaterdag 8 april 2017

Federal-Mogul Motorparts heeft een nieuw gamma stuurstangen en stofhoezenkits geïntroduceerd onder haar chassis en stuurdelenmerk, MOOG®. De kits, van OE – kwaliteit worden geleverd met de bijbehorende componenten voor een gemakkelijke montage en om de montagetijd aanzienlijk te verminderen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuwe hoogchromatische blauwe tint voor blanke lak van Cromax Vrijdag 7 april 2017

Cromax® voegt een nieuw hoogchromatisch, transparante tint voor de blanke lak toe aan zijn gamma van 100 ml flessen, die ontworpen is voor gebruik in speciale OEM-kleuren. De nieuwste, AM22 Pure Blue, biedt de carrossiers een transparante, groenblauwe kleur die er groen uitziet als men het van de zijkant bekijkt en een rode toon heeft als men vanuit de spiegelende hoek kijkt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuw UV-A vulmiddel Donderdag 6 april 2017

Het algemene herstellakkenmerk Standox breidt zijn productportefeuille uit met de nieuwkomer Standoflash UV-A Filler U7120. Dit nieuwe vulmiddel droogt en verhardt snel zodat er onmiddellijk geschuurd kan worden, wat het herstelproces uiteraard kan versnellen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Schaeffler reparatieoplossing met riemschijfontkoppelaar Woensdag 5 april 2017

Schaeffler introduceert op de vrije reserveonderdelenmarkt een reparatieoplossing met riemschijfontkoppelaar voor de hulpaggregaataandrijving. De INA-reparatieoplossing is er voorlopig alleen voor BMW voertuigen met driecilinderbenzinemotoren van 1,5 liter (zoals de BMW 3-reeks) en is eind dit jaar ook voor bepaalde Opel en Volvo voertuigen beschikbaar.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

De nieuwe Tunap partikelfilterreiniging Donderdag 2 maart 2017

Door verstopte partikelfilters te reinigen in plaats van ze te vervangen kan op korte tijd veel geld bespaard worden. De nieuwe Tunap microflex® partikelfilterreiniging biedt de autorijder een zeer veilige, economische en duurzame oplossing. Met dit systeem kunnen partikelfilters zonder enige demontage gereinigd worden. Een dure vervanging van het filter is dus niet meer nodig.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer