Vredestein introduceert youngtimerbanden maandag 20 augustus 2018

Vredestein - sinds 2001 een vertrouwd merk van klassiekerbanden - merkt dat de vraag naar youngtimers sterk groeit en breidt het portfolio daarom uit met youngtimerbanden. De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de legendarische Audi Ur Quattro. Niemand minder dan voormalig Formule 1-kampioen én Vredestein-ambassadeur Jochen Mass heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze band.

“Auto’s uit de jaren ’70, ’80 en ’90, de zogeheten youngtimers, worden steeds meer gewaardeerd. Ze staan bovendien op het punt om klassieker te worden”, zegt Jochen Mass. “Jammer genoeg zijn bandenfabrikanten al gestopt met het produceren van originele banden. Een eigenaar wordt daardoor gedwongen om modernere banden onder hun youngtimer te monteren. Het resultaat is dat er soms combinaties ontstaan die vanuit een designoogpunt niet echt smaakvol zijn.”

 

Passend loopvlak, sierlijk wangontwerp, de hoogste kwaliteit

Vredestein gelooft dat een voor youngtimers ontwikkeld kwaliteitsproduct met retrolooks de betere keuze is. “De waarde van youngtimers groeit. Met retrobanden, passend bij het tijdsbeeld, blijft de magie van een youngtimer behouden. We geven de youngtimerbanden een passend loopvlak en een sierlijk wangontwerp, maar produceren de band wel volgens de nieuwste productiemethodes en strengste kwaliteitseisen. De rijder van een youngtimer krijgt dus optimale grip gecombineerd met retrolooks.”

 

Vredestein brengt de allereerste youngtimerbanden uit onder de naam Sprint+. In september 2018 verschijnt de allereerste band. Dat is direct een hele bijzondere: de 215/50 R15 voor de legendarische Audi Ur Quattro. Deze bandenmaat (prijs nog onbekend) is lange tijd niet leverbaar geweest. “In de eerste helft van 2019 verwachten we ongeveer tien bandenmaten voor youngtimers te kunnen aanbieden”, zegt Michele Sala, Group Product Manager Passenger Vehicle Tyres bij Apollo Vredestein.

 

In de categorie: Nieuws.