Sikkens Roadshow 2018 vol innovaties trekt veel belangstelling woensdag 3 oktober 2018

Sikkens Roadshows kennen veel bijval

Met een speciale Sikkens-truck die dwars door de Benelux toerde, bracht  AkzoNobel gedurende 2 weken zijn nieuwste producten en services tot bij de carosseriebedrijven. Onder het motto ‘Drive to connect’ werden 8 bijeenkomsten georganiseerd. In België trok de roadshow maar liefst 350 deelnemers.

De sessies vonden plaats bij de exclusieve Sikkens-distributeurs in de regio’s Antwerpen bij

Longerstaey, Luik bij Verviers Freins, Groot Hertogdom Luxemburg bij Fachmaart Steinhauser, en bij AkzoNobel in Vilvoorde. Daar werd het Automotive Technical Center onlangs volledig in de nieuwe huisstijl ingericht, o.a. met nieuwe visuals op de spuitcabines.

“Deelnemers reageerden zeer positief”, vertelt Alain Bernhad, VR Premium Sales Manager Sikkens BeLux bij AkzoNobel. “De klanten kregen de kans om in een informele sfeer kennis te maken met onze innovaties. Op de locaties in Vilvoorde en Luxemburg, waar technische centra beschikbaar zijn, hebben we producten live gedemonstreerd. Op de 2 andere locaties hebben onze technisch consulenten via film en Powerpoint-presentaties onze nieuwe producten onder de aandacht gebracht.”

De luchtdrogende blanke lak Sikkens Autoclear Aerodry was één van de innovaties waarmee kon worden kennisgemaakt.“De eerste bestellingen werden direct tijdens het evenement genoteerd. Wie deze blanke lak heeft gezien, is meteen overtuigd,” is de ervaring van Alain Bernhad. Autoclear Aerodry combineert snelheid en flexibiliteit en is inzetbaar bij 90% van alle reparaties. Er is aanzienlijk minder van nodig dan van een traditionele blanke lak. Het product kan bij kamertemperatuur worden gedroogd en is ook zeer geschikt voor gebruik in all-in-one spuitcabines waar niet kan worden gestookt. De innovatieve blanke lak is makkelijk uit te spuiten en geeft een prachtig glanzend eindresultaat.

Ook de workshops over Carbeat, een programma voor werkstroombeheersing konden op veel animo rekenen. AkzoNobel ontwikkelde dit praktische hulpmiddel exclusief voor schadeherstelbedrijven. Het verbindt alle gegevens die nodig zijn voor een soepele doorstroom van auto’s, activiteiten, onderdelen, materialen en informatie. Een robuust touchscreen (aan de muur of op een trolley) maakt voor iedereen in het schadeherstelbedrijf direct zichtbaar wat de status van een reparatie is en wat er nog moet gebeuren. Verder werden in de Sikkens-truck drukbezochte demonstraties gegeven van de volautomatische mengmachine Daisy Wheel van Fillon Technologies en een draadloze LED UVA-handlamp die de droogtijden (en daarmee ook droogkosten en doorlooptijd) flink verlaagt.

In de categorie: Nieuws.