Petronas introduceert nieuwe reeks Petronas Sprinta met Ultraflex™-technologie™ dinsdag 12 november 2019

PETRONAS Lubricants Marketing Malaysia (PLMM), dochteronderneming van PETRONAS Dagangan Berhad (PDB), organiseerde met PETRONAS Lubricant International (PLI) een mediapreview van de nieuwe productreeks van PETRONAS Sprinta met UltraFlex™. Deze flagship-motorolie, ontworpen om direct te reageren op veranderende weg- en rijomstandigheden, beschermt de kritieke onderdelen van de motorfiets en zorgt voor uitzonderlijke motorprestaties en een langere levensduur van motorfietsen.
Door toenemende verkeersopstoppingen en onvoorspelbare wegomstandigheden moeten motorrijders altijd alert zijn om ongewenste situaties te voorkomen.
Deze intensieve rijomstandigheden betekenen extra belasting op de motor, waardoor bewegende onderdelen snel slijten. Dat heeft invloed op de prestaties en het vermogen van de motor, wat niet alleen gevolgen heeft voor de veiligheid en rijervaring, maar ook kostbaar kan zijn voor motorbezitters.
De unieke formule van PETRONAS Sprinta met UltraFlex™-technologie reageert onmiddellijk en flexibel op de veeleisende kritieke onderdelen van de motorfiets: de motor, de koppeling en de versnellingen. Zelfs bij hoge toerentallen behoudt het smeermiddel zijn filmsterkte, pure stabiliteit en viscositeit. Ook beschermt het de motor tegen intense hitte en thermische druk. Hierdoor ervaren motorrijders een directe reactie op snelle acceleratie.
“De prestaties, efficiëntie en betrouwbaarheid van PETRONAS Sprinta met UltraFlex™ zijn op de proef gesteld tijdens de MotoGP”, zegt Aadrin Azly, Chief Operating Officer van PDB. “In de korte tijd sinds het gebruik van PETRONAS Sprinta tijdens de Nederlandse GP in juni 2019 heeft het PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team aanzienlijke vooruitgang geboekt, die – naast de ongelooflijke prestaties van onze motorrijders en technisch team – ook wordt toegeschreven aan PETRONAS Sprinta. De mediapreview gaf een voorproefje van de verbeterde formule van deze motorolie, ontwikkeld om motorfietsen en motorrijders hun beste potentieel te laten realiseren, zelfs in de meest veeleisende rijomstandigheden.”
PETRONAS is Title Partner en Technical Partner van het PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team. Daarnaast biedt het bedrijf de nieuwste, baanbrekende technologieën aan consumenten in de vorm van de meest geavanceerde motorsmeermiddelen in de markt.
De nieuwe PETRONAS Sprinta met UltraFlex™ is een weerspiegeling van de serieuze toewijding van de organisatie om te investeren in onderzoek en technologie, en om de grenzen van zijn technologische kunnen te verleggen.
“Deze nieuwe reeks oliën is ontworpen om te voldoen aan de nieuwste en strengste wereldwijde normen die van kracht worden in 2020, zoals de Euro 5 en Bharat Stage VI-vereisten”, zegtEric Holthusen, Chief Technology Officer van PLI. “Dit vertaalt zich in verbeterde hardware voor tweewielers, die het beheer en de algemene efficiëntie van de motor verbeteren en een verlaagde CO2-uitstoot opleveren.”
De nieuwe PETRONAS Sprinta met UltraFlex™-oliën zijn vanaf medio Q1-2020 verkrijgbaar in de Benelux.

In de categorie: Nieuws.