Nieuwe Terostat 8597 HMLC ruitenlijm donderdag 17 februari 2011

Met de introductie van de nieuwe Terostat 8597 HMLC stelt Henkel een nieuwe norm inzake veiligheid op het vlak van ruitverlijming.

Veel moderne auto’s krijgen een score van 5 sterren in de Euro NCAP-veiligheidstest. In de aftermarket is het van essentieel belang dat het voertuig na een herstelling, en vooral na het vervangen van de voorruit, nog steeds vijf sterren behaalt in de Euro NCAP-tests. De voorruit draagt immers in grote mate bij tot de structurele stijfheid van de hele carrosserie en speelt bijgevolg een belangrijke rol bij de veiligheid voor de inzittenden. Bij een ongeval absorbeert de voorruit een deel van de energie en zorgt bovendien voor een betrouwbare werking van de airbags.

De nieuwe Terostat 8597 HMLC is een 1-component ruitenlijm die het behoud garandeert van de 5 sterren Euro NCAP veiligheidsstandaard bij een wegrijtijd van 4 uur.

Deze ruitenlijm is gebruiksvriendelijk: de lijm trekt geen draden, heeft een hoge weerstand tegen uitzakken en is koud aan te brengen met elk type Teroson verwerkingspistool. De gepatenteerde uitschuifbare Teroson-spuitmond reduceert bovendien het verbruik.

In de categorie: Nieuws.