Nieuwe standaard voor ‘biomass balance’-producten donderdag 21 november 2019

R-M® eSense®-producten gecertificeerd door REDcert²

Succesvol zijn betekent innovatief zijn", dit is het motto in het jaar van de 100ste verjaardag van R-M® – het BASF-topmerk voor reparatielak. Een van de recentste R-M-innovaties was de eSense-portfolio, een productassortiment dat helpt om fossiele grondstoffen te sparen en de CO2-uitstoot te verlagen. De eSense®-producten werden nu gecertificeerd overeenkomstig de nieuwe, algemene REDcert²-standaard.

De innovatie van de eSense®-lijn is gebaseerd op het BASF-principe van de biomass balance-methode, die werd ontwikkeld in samenwerking met TÜV SÜD. Met deze benadering worden hernieuwbare grondstoffen gebruikt om het aandeel aan fossiele brandstoffen van bij het begin van het productieproces van het lakproduct te verlagen. Het aandeel gebruikte hernieuwbare grondstoffen wordt dan toegewezen aan een selectie van eindproducten. De samenstelling en de kwaliteit van de overeenkomstige eindproducten blijven ongewijzigd. Er bestaat een standaard die waarborgt dat de respectieve hoeveelheid biomassa die in het BASF-productieproces wordt ingebracht, correct wordt toegewezen aan de R-M® eSense®-producten. Deze standaard is nu het eigendom van REDcert.

 

R-M® verbindt er zich toe om alle uitgebalanceerde biomass balance-producten te certificeren overeenkomstig de nieuwe REDcert²-standaard voor chemische producten. De basis is de REDcert-EU-standaard, die conform is met de EU-richtlijn over hernieuwbare energie.

De R-M® eSense®-portfolio omvat momenteel primer, plamuur, verharder, vernis en additieven, die met name worden gebruikt voor de reparatie van bumpers en cosmetische en middelgrote schade. Dit betekent dat schadeherstelbedrijven de meest voorkomende soorten schade zeer efficiënt en op een milieuvriendelijke manier kunnen herstellen. In de praktijk betekent dit dat, wanneer een schadeherstelbedrijf producten uit de eSense-lijn gebruikt voor de reparatie van het equivalent van 2,5 carrosserie-onderdelen, het schadeherstelbedrijf 550 g CO2 bespaart. Sinds de lancering van eSense® kon R-M® reeds meer dan 130 t CO2 besparen.


In de categorie: Nieuws.