Nieuwe BMW concessie Centrauto Wijnegem donderdag 17 februari 2011

BMW concessiehouder Centrauto opende eind januari zijn gloednieuwe vestiging aan de Willem van Halmalelaan nabij het Wijnegem Shopping Center. Centrauto Wijnegem zorgt meteen voor een aantal premières op het vlak van innovatief en duurzaam ondernemen. Het architectonisch concept van de concessie staat niet enkel garant voor superieure energie-efficiëntie maar ook voor een optimale klantenervaring. De nieuwe BMW concessie, met een totale oppervlakte van 15.600 m², staat symbool voor de nieuwe generatie BMW dealerships waarbij totale klantenervaring en klimaatbescherming centraal staan. Centrauto Wijnegem is het eerste bedrijf dat officieel zijn deuren opent op het nieuwe CO²-neutraal bedrijventerrein Den Hoek 3.

Het nieuwe gebouw brengt klanten talrijke voordelen. Zo beschikken ze nu altijd over voldoende parkeerruimte, worden ze onthaald aan twee receptieruimten langs beide kanten van de showroom en kunnen ze zich aanmelden voor een  onderhoud of herstelling aan vier verschillende poorten. Het nieuwe gebouw laat nu ook toe om het complete en heel divers aanbod van nieuwe BMW’s en Premium Selection tweedehandswagens op een aantrekkelijke wijze voor te stellen. Daarnaast voorziet een speciaal ingerichte lounge in alle faciliteiten en comfort tijdens het wachten van een werkplaatsafspraak. 

Ontworpen door het Antwerpse architectenbureau [FRAP] Architects, combineert de nieuwe concessie een exclusieve klantenservice met een duurzame en ecologische architecturale aanpak. Bij het totale ontwerp werd sterk rekening gehouden met factoren inzake klimaat- en energiebeheersing. De vorm van het gebouw integreert zich perfect in de omgeving, maar speelt ook een belangrijke rol op het vlak van energie-efficiëntie.  De dakvorm met uitstekende daklichten (“flaps”) die met de open zijde naar de noordkant gericht zijn, garandeert een 100% benutting van het dakoppervlak voor de meer dan 10.000 m² geïntegreerde zonnepanelen.  Grote dakoversteken van 4 meter aan de zijkanten, tot 6 meter breed aan de voorkant, die naadloos overgaan in de algemene dakconstructie, verhinderen oververhitting van de showroom. Het gebouw is energiezuinig ontworpen en wordt voorzien van technische installaties met een laag energieverbruik en een minimale uitstoot.

Door het realiseren van een ruime ondergrondse parking en stalplaats voor stockwagens blijft de ruimtelijke impact van het groot aantal voertuigen op de site beperkt. Samen met een optimale verhouding tussen volume en oppervlakte resulteert de inplanting van Centrauto op het terrein in Wijnegem in een efficiënt ruimtegebruik dat uniek, maar ook essentieel is in Vlaanderen anno 2011.

Met zijn nieuwe vestiging bevestigt Centrauto zijn engagement op het vlak van duurzaamheid. Duurzaam ondernemen is bij BMW Group geïntegreerd in de volledige waardeketen; van de ontwikkeling van brandstofbesparende en alternatieve voertuigen tot milieuvriendelijke recyclingprocedures. Programma’s als BMW EfficientDynamics, die standaard zijn op alle modellen, streven het brandstofverbruik en de uitstoot te reduceren en tegelijk het dynamisme van de wagens te verbeteren. BMW Group is reeds zes jaren op rij verkozen tot meest duurzame autofabrikant ter wereld binnen de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI).

In de categorie: Nieuws.