MICHELIN Pilot Sport 4S* voor de nieuwe BMW X3 M en X4 M donderdag 20 juni 2019

BMW heeft de MICHELIN Pilot Sport 4S* (PS4S*) 21-inch zomerband uitgekozen voor haar nieuwe high-performance X3 M en X4 M modellen. Dit is tevens de enige band die is gemonteerd tijdens de wereldwijde perspresentatie van deze high-performance voertuigen. De nieuwe BMW X3 M en X4 M Competitie modellen, die zijn voorzien van 21-inch lichtmetalen wielen, worden allemaal afgeleverd met MICHELIN high-performance PS4S* banden in de afmetingen 255/40ZR21 102Y voor en 265/40ZR21 105Y achter. Bij deze banden is een reeks Michelin technologieën toegepast, waaronder een multi-compound loopvlakprofiel en een karkasontwerp dat met aramide is versterkt. Ze hebben een stermarkering (*) om aan te geven dat ze zijn goedgekeurd voor montage onder BMW-modellen.

Michelin onderhoudt een lange en succesvolle relatie met BMW M en heeft ook voor een groot aantal eerdere modellen1 van deze automobielfabrikant de banden ontworpen. De MICHELIN Pilot Sport 4S* is het resultaat van bijna drie jaar co-ontwikkeling door BMW M en Michelin. In de ontwikkelingsfase werden zo een 800 prototypes en 1.400 pre-seriebanden gemaakt en werd getest op de Nurburgring in Duitsland, alsmede op de Miramas en Ladoux testbanen in Franrijk om er zeker van te zijn dat ze de karakteristieke prestaties zouden leveren die de BMW M ingenieurs vragen.

De voorbanden zijn gemaakt met de Michelin Tri-compound Technology (drie verschillende rubbersamenstellingen) en de achterbanden met de Bi-compound Technology (twee verschillende rubbersamenstellingen). De multi-compound technologie werd oorspronkelijk ontwikkeld voor endurance racebanden. Deze technologie voorziet in verschillende rubbercompounds voor verschillende delen van het loopvlak om de prestatie te verfijnen. De buitenste schouder zorgt bijvoorbeeld voor uitstekende grip en slijtagebestendigheid in bochten. De profielgroeven tussen de beide schouders zijn ontwikkeld om het sturen en de handling te optimaliseren. En de binnenste schouder is ontworpen om door waterfilms heen te kunnen breken en grip te houden op nat wegdek. Bij het ontwikkelen van de banden, verzochten de BMW M ingenieurs aan Michelin om zich vooral te concentreren op de prestaties op droog wegdek, een hoge mate van grip, duurzaamheid op het circuit, en een goede balans op nat wegdek. Tegelijkertijd moest het sportieve rijgedrag, wat de signatuur is van BMW M, behouden blijven. Omdat de afmetingen voor de voor- en de achterbanden bijna gelijk moesten zijn, kon Michelin enkel werken aan de verschillende eigenschappen van het loopvlakprofiel en de compounds om aan de vereisten te voldoen.

In de categorie: Nieuws.