MEWA WAST ÉÉN MILJARD POETSDOEKEN vrijdag 10 augustus 2018

Vorig jaar heeft MEWA meer dan één miljard poetsdoeken gewassen. Met dit record bereikt de textieldienstverlener een nieuwe mijlpaal in zijn succesverhaal en bouwt zijn positie als Europees marktleider verder uit.

Meer dan één miljard herbruikbare poetsdoeken werden vorig jaar door MEWA gewassen, gedroogd, op kwaliteit gecontroleerd en naar de klanten teruggebracht. Daarmee heeft de onderneming haar beste prestatie van 2016  - in dat jaar werden 980 miljoen doeken gewassen -  opnieuw verbeterd.

De positieve ontwikkeling bij MEWA wordt weerspiegeld in enkele actuele cijfers:

  • 114 miljoen poetsdoeken worden in de eigen weverij vervaardigd. MEWA behoort tot de weinige aanbieders die haar doeken zelf weeft en zo de hoge kwaliteit ervan kan veiligstellen.
  • Verspreid over Europa reinigen 2,7 miljoen werknemers hun machines en installaties met poetsdoeken van MEWA.
  • Bijna 130.000 bedrijven huren de herbruikbare poetsdoeken van MEWA – van de kleine autogarage tot de grote industriële ondernemingen.
  • MEWA biedt haar poetsdoeken aan in 21 landen, sedert 2017 ook in Portugal en Roemenië. In 2018 is ook Engeland aan het lijstje toegevoegd.

Het kringloopsysteem van MEWA is duurzaam en verlost elk bedrijf van tijdrovende handling. Stoffen poetsdoeken worden bij de klant geleverd, op vaste tijdstippen opgehaald, normconform gewassen en na een grondige kwaliteitscontrole weer teruggebracht. Daarbij schrijft MEWA het spaarzaam omspringen met natuurlijke grondstoffen in hoofdletters; in de ondernemingsstrategie is milieubescherming immers prioritair. Door een actief beleid van eigen technologische ontwikkelingen draagt MEWA bij aan de continue verbetering van de milieutechnologie in de textielservicebranche.

In de categorie: Nieuws.