LKQ breidt exclusief assortiment uit met ERA accu’s vrijdag 11 september 2020

Naast schakelaars, sensoren en andere elektronische onderdelen van ERA, breidt LKQ haar assortiment exclusieve merken nu uit met accu’s van dit Europese merk. De batterijen zijn extra sterk krachtig en daardoor bestand tegen de voldoen ruimschoots aan hedendaagse verwachtingen die er aan accu’s worden gesteld.

Voertuigen hebben tegenwoordig veel meer elektronica aan boord. Nodig voor comfort zoals climate control, stoelverwarming en navigatiesystemen. Deze elektronica is ook voor nodig veiligheidssystemen zoals ABS, ADAS en emissie controle zoals het start-stopsysteem. Dit vereist een krachtige en vooral ook betrouwbare accu. De accu’s van ERA voldoen aan deze vraag door hoogwaardige technologie en innovatieve details; ze bevatten de nieuwste Calcium Ca/Ca-technologie, ze zijn ze onderhoudsvrij en beschermd tegen lekkage.

Het assortiment

Met ruim 50 referenties dekt het productgamma meer dan 98% van het Europese wagenpark af. En het ERA-accuassortiment blijft groeien, specifiek voor voertuigen met het start- stop systeem.

Niet ieder voertuig vraagt hetzelfde. Daarom bestaat het assortiment uit drie types voor personenauto’s, lichte bedrijfswagens, vrachtwagens en bussen:

1.

2. 3.

AGM-accu's, voor maximale prestaties in moderne voertuigen met een geavanceerd start- stopsysteem en voertuigen in de middenklasse en hogere segmenten, die vanwege een groot aantal extra verbruikers, een accu met een grotere capaciteit nodig hebben.

EFB-accu's, voor optimale prestaties bij voertuigen met een eenvoudig start- stopsysteem of die, vanwege extra verbruikers, meer capaciteit van de accu vragen.

SLI-accu's, een betrouwbare keuze voor alle toepassingen zonder start- stopsysteem.

De accu’s van ERA worden in Europa geproduceerd en voldoen aan de Europese accunorm EN50342. De kwaliteit is 100% gelijk aan OE en daarom wordt er drie jaar garantie op deze accu’s op materiaal en productiefouten gegeven. Een ander belangrijk aspect is dat de ecologische voetafdruk klein is: Geproduceerd "in Europa, voor Europa". En de productiewijze is modern, waar veiligheid voorop staat en er wordt gewerkt met zo min mogelijke verspilling van materialen en energie. Tevens wordt het Zero Waste-principe toegepast en zijn ERA accu’s bijna 100% recyclebaar.

In de categorie: Nieuws.