Hankook Tire publiceert het financiële resultaat over het tweede kwartaal van 2018 vrijdag 10 augustus 2018

 

Hankook Tire realiseerde in het 2de kwartaal van '18 een omzetstijging van 2,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daar droegen vooral de groeiende omzetten in de kernmarkten Europa en China en een stabiele groei bij de af fabriek gemonteerde banden aan bij. De omzet op banden vanaf 17 inch maakten 52,1 procent van de totale omzet voor personenautobanden uit. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van ca. 3,5 procent.

 

Het bedrijfsresultaat daalde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 10 procent, vooral op grond van de kosten voor de inbedrijfstelling van de Amerikaanse fabriek in Tennessee en een aangescherpte concurrentie op de Koreaanse markt.

Met concurrerender premium-productlijnen wil Hankook Tire de opstap naar een wereldwijd premium-merk bespoedigen. Daarvoor breidt de bandenfabrikant haar aanbod in het Ultra-High-Performance-bandensegment (UHP-banden) uit en richt zich daarbij vooral op de grote banden vanaf 17 inch, waarbij een groei in de afzet wordt verwacht.

 

 

 In de categorie: Nieuws.