Doyen-Auto NV (een dochteronderneming van de PHE Groep) versterkt haar positie in de Benelux met de overname van Autovak NV en AD Autoparts NV (België). woensdag 10 juni 2020

Arcueil (Frankrijk), 25 mei 2020 - Doyen-Auto (dochteronderneming PHE Groep) kondigt de overname aan van de bedrijven Autovak NV en AD Autoparts NV (België).

 

Autovak NV, opgericht in 1977 in Antwerpen en AD Autoparts NV, opgericht in 2009 in Limburg, zijn multimerk verdelers van mechanische onderdelen, carrosserie, verf, gereedschappen en garage-uitrusting.

 

Autovak NV en AD Autoparts NV zijn stevig verankerd in Vlaanderen, en hebben bijna 50 werknemers in dienst, verdeeld over 4 verkooppunten. Op 31 december 2019 hadden de bedrijven een omzet gerealiseerd van 10 miljoen euro. De verschillende vestigingen zijn historische partners van Autodistribution Belux.

 

Deze overname illustreert perfect zowel voor Autodistribution Belux, een dochteronderneming van Doyen Auto, als voor Autovak NV en AD Autoparts NV, een strategie voor wederzijdse ontwikkeling. Met de steun van Doyen-Auto als aandeelhouder zullen de bedrijven hun ontwikkeling voortzetten en zal Autodistribution Belux haar positie in Vlaanderen verstevigen.

De sociale partners zijn geïnformeerd en geraadpleegd; over deze acquisitie hebben zij een gunstig advies uitgebracht.

 

Patrice ASTOR, Managing Director van Doyen-Auto, voegt toe: “De aanschaf van Autovak NV en AD Autoparts NV zal de ontwikkeling van Doyen-Auto in de Benelux-markt versnellen door aanzienlijke synergieën te genereren op het gebied van logistiek en commerciële ontwikkeling. We verwelkomen de teams van Autovak NV en AD Autoparts NV die worden erkend voor hun professionaliteit, expertise en gevoel voor klantenservice. "

 

Johan APPELTANTS, voormalige algemeen directeur van AD AUTOPARTS, voegt toe: “We zijn verheugd om lid te worden van de DOYEN-groep. De Autodistribution zit in onze genen: de groep zal ons betere groeimogelijkheden bieden en de continuïteit van onze activiteiten verzekeren voor onze 50 medewerkers en onze trouwe klanten ".

In de categorie: Nieuws.