Contactloos parkeren in 45 Belgische Q-Park garages dankzij samenwerking Parkmobile woensdag 30 september 2020

Europese primeur: 20.000 parkeerplaatsen beschikbaar via app

Parkmobile slaat de handen ineen met Q-Park. In bijna 45 Belgische Q-Park garages kunnen automobilisten voortaan volledig contactloos toegang krijgen en parkeren via de Parkmobile-app. Met de samenwerking zet Parkmobile, onderdeel van PARK NOW, een nieuwe stap in het faciliteren van contactloos parkeren in Europese steden via de app. Daarmee spelen beide bedrijven in op de behoeften van hun gebruikers én gemeenten om meer off-street te parkeren. Later dit jaar volgen ook Q-Park garages in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Met deze samenwerking wil Parkmobile het voor haar gebruikers nog makkelijker maken om een stad te bezoeken. Parkeren in een van de Q-Park garages gaat op een contactloze en eenvoudige manier. Gebruikers krijgen via de app toegang tot de parkeerfaciliteiten dankzij nummerplaatherkenning. Zodra gebruikers van de app toestemming geven voor het scannen van hun kenteken, zal de parkeeractie volledig automatisch en contactloos starten en eindigen. Dat stelt gebruikers in staat om tijd te besparen en oplopende parkeerkosten te vermijden.

 

Volledig contactloos

De 45 Q-Park garages bieden plaats aan meer dan 20.000 auto’s verspreid over ongeveer alle grote steden in België. “Met Parkmobile wordt het een stuk eenvoudiger om een bezoek aan een stad te plannen”, zegt Manuel Cayre, Head of Off-street Europe bij Parkmobile. “De samenwerking met Q-Park zorgt voor zo’n 20.000 extra parkeerplekken op vaak bezochte plekken in drukke steden. We zien België als een pionier in dit project en op termijn zullen andere Europese steden volgen. Dat alles contactloos kan, is ten tijde van de huidige coronaproblematiek een niet te onderschatten voordeel.” Esther van der Meer, Managing Director Parkmobile Nederland en België, voegt daar nog aan toe: ‘De som is hier meer dan de delen. Door het potentieel van off-street parking te ontsluiten, maken we steden leefbaarder. Deze samenwerking is een mijlpaal voor Parkmobile. Daar ben ik enorm trots op.’

Minder auto’s in straatbeeld


Met de Parkmobile-app kan vandaag al worden gezocht naar de dichtstbijzijnde Q-Park garages en de beschikbare plekken. Samen willen Q-Park en Parkmobile parkeren faciliteren en de vele voertuigen die op dit moment op straat parkeren, nog meer naar parkeergarages sturen. Zo spelen beide bedrijven in op de behoeften van de gebruikers, maar ook op die van de gemeentes die het off-street parkeren willen stimuleren. “We willen onze klanten keuze en gemak bieden”, zegt Philip De Brabanter, Managing Director Q-Park. “De samenwerking met Parkmobile past perfect in onze digitale strategie om de parkerende klant zowel keuze als gemak te bieden. Gezamenlijk ontzorgen we onze klanten op een vriendelijke en eenvoudige manier. Geen contant geld, bankpas of parkeerkaart meer nodig. Niet meer langs de betaalautomaat. Gewoon handsfree in- en uitrijden met een app naar keuze.”

In de categorie: Nieuws.