Bridgestone Blizzak LM005 zekerheid tijdens winterse dagen woensdag 4 september 2019

 

Het winterbandenaanbod van de Japanse fabrikant Bridgestone, zet zich verder door met de nieuwe Blizzak LM005. Opzet is om nog meer stabiliteit te verzekeren tijdens de remfase, een nog betere tractie te bekomen op nat wegdek en een langere levensduur aan te bieden met deze nieuweling. Wij kregen alvast de kans om dit aan de lijve te ondervinden. Plaats van afspraak waren de besneeuwde flanken van Alpe D’huez.

Wit poeder

Was het nu de opbouw van Tomorrowland Winter die ervoor zorgde dat er extra wit poeder op de flanken lag ? Of hadden de sneeuwkanonnen hun beste beentje voor gezet? Sneeuw was er in elk geval meer dan voldoende om naast een technische uiteenzetting ook een uitgebreide testsessie af te werken. Bovendien kregen we extra uitleg van Robert Veraart, Consumer Manager Benelux en zijn collega Stefaan Moonen Brand Manager  & Consumer Sales Benelux over de nieuwe weg die Bridgestone inslaat in de aanpak van zijn merkstrategie en uitbouw van hun modellenlijn.

In Control

Op een heuvelachtig besneeuwd parcours kregen de beschikbare testwagens,  waaronder geen “vierwielaangedrevenen”, allen de nieuwste LM005 aangemeten. De bandenmaat van dienst was een 195/65 R15, de meest verkochte maat op de Europese markt. Een Mercedes GLA, BMW 320d,  Audi Q3 en VW Golf dienen zich doorheen de sneeuw een weg te banen op het circuit. Geen sinecure want enkele flinke hoogteverschillen, scherpe bochten en een uitdagende sneeuwhelling zorgden ervoor dat de LM005 moest werken voor zijn centen. Uiteraard was dit nieuwe rubber reeds voorafgaand onderworpen aan de strenge TÜV testen en kregen we mee dat tegenover zijn concurrenten, de Goodyear UltraGrip 9, Michelin Alpin 6, de  Continental WinterContact TS860 en de Pirelli Cinturato Winter, de LM 005 uitblonk inzake grip en remcapaciteit op nat wegdek.

Dat Bridgestone heeft geluisterd, naar de wensen van de meer dan 20.000 Europese chauffeurs die tijdens een extensief vooronderzoek werden gevraagd naar hun prioriteiten tijdens het rijden van winterse ritten, is heel duidelijk. Vrijwel unaniem bleken de grootste bekommernissen van deze ondervraagde eindgebruikers veiligheid en controle te zijn en dit is net wat onszelf tijdens deze testsessies het meeste kon bekoren. Wij waren sterk onder de indruk van de stabiliteit tijdens het noodremmen en het bochtenwerk van deze touring-band.

De introductie van méér zijdelingse schoudergroeven, de combinatie van 2D-groeven middenin en 3D-groeven ter hoogte van de schouder, de grotere spreiding van de profielblokken in het midden van het loopvlak en de zigzaggende kanalen naar de flanken toe en de komst van de “Nano Pro-tech”,   (de verbeterde mengtechnologie die ervoor zorgt dat er nog meer silica kan gemengd worden in de compound) maken dat de LM 005 de eerste winterband is die het label klasse “A” voor grip op nat wegdek voor zijn gehele gamma in de wacht sleept.

 

2020

“Dat 2020 een symbolisch jaar wordt voor Bridgestone is zeer zeker. Als enige wereldwijde Olympische en Paralympische partner met een hoofdkantoor in Tokio willen we in dit jaar volop de wereld tonen dat we inzake ontwikkeling en technologische concepten vooraan de rij lopen. Ook de LM005 maakt hier onderdeel van uit. De hertekende modellenlijn die vanaf nu wordt uitgerold zal resulteren in een aanbod van ruim 156 maten tegen 2020. Dit in hoofdzaak om onze distribiteurs minder te belasten met extra stock en de eindconsument een duidelijker beeld te geven wat nu juist de meest geschikte band is voor zijn specifiek rijgedrag, vertellen Robert Veraart en Stefaan Moonen. Met de komst van onze LM005 grijpen we dus de opportuniteit om dit realiseren. De bedoeling is om tegen 2020 ruim 156 maten voor handen te hebben en zodoende ruim 90% van de markt ( 14 tot 22 inch) af te dekken. Omdat de DriveGuard als modellenlijn zal verdwijnen zal de LM005 eveneens in 24 maten beschikbaar zijn in de DriveGuard-modus en hoeft men dus niets te vrezen bij een lekke band. Ook de vernieuwde All Season Weather Control A005 maakt deel uit van deze vernieuwde Bridgestone aanpak. En zal in tegenstelling tot eerdere benaderingen eijn volwaardige plaats weten te behouden in onze hernieuwde modellenlijn”

In de categorie: Nieuws.