Bridgestone als mobiliteitspartner op IAA 2019 donderdag 29 augustus 2019

Bridgestone, presenteert op de IAA de oplossingen en technologieën waarmee het merk de toekomst van mobiliteit vormgeeft. Daarnaast toont Bridgestone ook haar uitgebreide portfolio aan banden.

Mobiliteitsoplossingen

Als antwoord op de uitdagingen waar weggebruikers dagelijks mee geconfronteerd worden, stelt Bridgestone een reeks mobiliteitsoplossingen en digitale toepassingen. Enkele oplossingen :

 

  • Bridgestone Connect: deze onderhoudsoplossing voorspelt problemen en gebruikt een ingebouwde telematica-dongle om de belangrijkste onderdelen van een voertuig, zoals banden, remmen, accu, motorolie etc. in realtime te monitoren en eventuele problemen meteen te melden via een applicatie.
  • MOBOX: een maandelijkse dienst die nieuwe banden, volledige garantie en andere voertuig gerelateerde diensten aanbiedt voor een betaalbare prijs per maand.
  • NEXTFLEET: De aangesloten auto-oplossing van TomTom Telematics richt zich op individuele bestuurders en bedrijven die voertuigen beheren. Het geeft inzicht in contractbeheer, voertuigonderhoud, het volgen van gestolen wagens, ongevallenbeheer en meer via een online portal, de MyCar app en interfaces (API’s) die geïntegreerd zijn in systemen van derden;
  • WEBLFEET: deze fleetmanagement-oplossing, dat wereldwijd meer dan 50.000 klanten voorziet, biedt realtime informatie over de locatie van individuele voertuigen, stelt fleetmanagers in staat om rechtstreeks met bestuurders te communiceren, helpt om het rijgedrag te verbeteren en brandstof te besparen, terwijl het verbonden is met een uitgebreid ecosysteem van oplossingen van derde partijen.

Naast het ontwikkelen van digitale oplossingen, houdt Bridgestone zich bezig met technologische ontwikkelingen om de band van de toekomst te ontwikkelen.

  • Enliten: deze innovatieve lichtgewicht band zorgt voor minder CO2-uitstoot en efficiënter brandstofverbruik. Enliten heeft een rolweerstand die gemiddeld 20% beter is dan een standaard zomerband, en een betere gewichtsreductie van 10%, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de band.[1]
  • B-Silent: deze technologie reduceert het geluid in het voertuig op alle wegoppervlakken tot een minimum en verhoogt hiermee het comfort voor de bestuurder. B-Silent is ontworpen om aan de eisen op het gebied van elektrische voertuigen te voldoen.
  • Run-Flat technologie: is een onderdeel van ons assortiment lekstroomoplossingen en zorgt ervoor dat een band met nul-luchtspanning gedurende 80 km bij snelheden tot 80 km/u kan blijven rijden.
  • B-Seal: is ook een onderdeel van het assortiment lekstroomoplossingen en is de automatische afdichtingstechnologie die ervoor zorgt dat de lucht vastgehouden wordt wanneer spijkers, stenen of andere voorwerpen met een diameter tot 5mm in de profieldikte van de band zitten.
  • Ologische technologie: ontworpen om de rolweerstand te verlagen, de brandstofefficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen door middel van twee eigenschappen: een grote banddiameter die het contact van de band met de weg vermindert en een smalle bandbreedte om de aerodynamische weerstand te verminderen.
  • Air Free technologie: maakt gebruik van een spakenstructuur die ervoor zorgt dat de banden niet met lucht opgeblazen dienen te worden. IAA-bezoekers kunnen de conceptfietsen testen op de stand.

In de categorie: Nieuws.