Battlax Racing R10 maandag 21 februari 2011

In maart 2011 zal Bridgestone de nieuwe Battlax Racing R10 op de markt brengen. Deze band is speciaal ontworpen voor supersport wegracing. Bridgestone is de bandenleverancier van het FIM MotoGP wereldkampioenschap.

Dankzij het nieuwe profiel, karkas en compound zorgt de R10 voor meer feedback en gevoel en daardoor lagere rondetijden. Niet alleen voor puur racegebruik, maar ook bij de inzet tijdens circuitdagen is de Battlax Racing R10 een uitstekende keus. Bridgestone heeft zich bij de ontwikkeling van deze nieuwe raceband dan ook speciaal op de Europese markt en (circuit-)omstandigheden gericht.

Door zorgvuldig het nieuwe profiel, de karkasconstructie en de rubbercompound op elkaar af te stemmen, komt de band niet alleen sneller en gelijkmatiger op de ideale temperatuur, de band geeft de rijder ook alle vrijheid om de eigen rijstijl en lijnen te volgen. Ook kunnen tot ver in de bocht nog correcties worden uitgevoerd. Dit heeft als resultaat dat ervaren rijders nog beter en sneller zullen presteren en dat beginnende coureurs hun rondetijden omlaag zullen zien gaan.

De basis voor de uitmuntende prestaties van de Battlax Racing R10 is de gemaximaliseerde grip, zowel tijdens het accelereren als bij het remmen, dankzij de driedimensionale groeven. De optimale vorm en positionering van deze groeven leveren een sterk verbeterde grip en gevoel, een cruciale eigenschap voor racebanden, bij het aansnijden en insturen van bochten op.
Het verbluffende gemak waarmee de Battlax Racing R10 zich optimaal aanpast aan iedere rijstijl, dat kenmerkende vergevingsgezinde, rijdervriendelijke karakter is nog eens verbeterd door de compound en het karkas van de band te “tunen”. Instant maximale grip is direct vanaf de start beschikbaar tot aan de finishvlag. De medium compound, de enige beschikbare compound voor de voorband, is uitstekend geschikt voor een zeer breed scala aan weers- en circuitomstandigheden.

De Battlax Racing R10 zal dan ook alle sportieve rijders aanspreken die de ideale band zoeken waarmee ze niet alleen makkelijker, maar ook sneller op het circuit zullen rijden.

De nieuweBattlax Racing R10 wordt leverbaar in één maat voorband en twee maten achterbanden. De voorband is leverbaar in een medium compound, de achterband naar keus in een harde of in een medium compound.

Met de Battlax lijn van motorbanden biedt Bridgestone een premium product aan voor het volledige scala aan motorfietsen. Van tour tot race, van lichtgewicht tot zware motor, er is altijd een Battlax band beschikbaar die het beste uit iedere motor weet te halen.

In de categorie: Nieuws.