Axalta Coating Systems Dinsdag 6 maart 2018

Axalta Coating Systems is een toonaangevend, wereldwijd bedrijf, dat zich uitsluitend richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van vloeibare- en poederlakken.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

EEN BATTERIJ VOOR ELKE TOEPASSING Maandag 5 maart 2018

Van startbatterijen voor auto’s en vrachtwagens tot het allerkleinste horlogebatterijtje, Battery Supplies heeft ze allemaal. Met een voorraadmagazijn van 10.000m², een eigen assemblageatelier voor tractiebatterijen en 75 gemotiveerde medewerkers, die heel graag tot uw dienst staan. Op Autotechnica willen we graag drie zaken in de picture plaatsen: ons Hankook gamma waar we officiële verdeler van zijn, een nieuw gamma AQ-TRON startboosters en ons Battery Street Concept. Kom ons zeker bezoeken in hal 7 stand H12.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Febelauto organiseert workshop industriële batterijen tijdens AUTOTECHNICA Donderdag 1 maart 2018

Elektrische, hybride en plug-in hybride wagens (HE-voertuigen) zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zullen de komende jaren steeds frequenter in het oog rijden.

Hierdoor zijn er steeds meer industriële batterijen in omloop. Als ervaren beheersorganisme van afgedankte voertuigen, kreeg Febelauto

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Revolutie in connectiviteit en service Woensdag 28 februari 2018

De Federatie Automaterialen van Traxio organiseert zijn eerste Automotive Aftersales Congres tijdens AUTOTECHNICA.  Hier zal worden gehersenspind over het effect van megatrends zoals connected cars op de aftermarket.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Nieuwe LS voor Lexus Dinsdag 14 november 2017

Op het 45e autosalon van Tokio heeft Lexus zijn volledig nieuwe vlaggenschip LS voorgesteld, samen met tien andere productiemodellen en een nieuwe concept-car. De LS krijgt het gezelschap van de luxecoupé LC, die in 2017 werd gelanceerd als symbool voor een nieuw tijdperk bij Lexus, alsook de deels hertekende compacte hybridehatchback CT, de luxecross-over NC en vele andere.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Kroon-Oil B.V. uit Almelo lanceeert een 20-liter Bag-in-Box verpakking Dinsdag 14 november 2017

De doos is een eco- alternatief voor de kunststof 20-liter pail. Naast voordelen voor het milieu, biedt de ‘BiB’ heel veel gebruiksgemak.

De niet afgevulde Bag-in-Box verpakking neemt tijdens transport maar liefst 90% minder ruimte in en zijn bovendien zijn afgevulde verpakkingen efficiënter stapelbaar waardoor veel ruimtewinst wordt gerealiseerd.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Belgische autosector digitaal in de kinderschoenen Dinsdag 14 november 2017

Een recente EDUCAM-studie toont aan dat er een belangrijke tegenstelling is tussen de perceptie van de autobedrijven en hun werkelijke gebruik van digitale marketing tools. Uit dit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de automotive vakhandel daadwerkelijk nog niet alle mogelijkheden van digitale exposure naar waarde weet in te schatten, laat staan te gebruiken.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Bosch wint 3 “Trophées d’Or” in de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile. Dinsdag 14 november 2017

Een jury samengesteld uit 50 professionele journalisten afkomstig uit 15 landen heeft in de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile van Equip’Auto zijn oordeel geveld. Ruim 117 dossiers over de 8 verschillende categorieën werden gewikt en gewogen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Markt pick-ups meer dan verdubbeld Dinsdag 14 november 2017

In Europa is de markt voor de zogenaamde 1 ton pick-ups de voorbije jaren spectaculair gegroeid. België is daar geen uitzondering op. In 2010 werden 2.232 dergelijke voertuigen ingeschreven. In 2016 werd dit aantal meer dan verdubbeld tot 5.431 exemplaren, wat neer komt op 8% van de totale bedrijfsvoertuigenmarkt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

START-UP POPPY LANCEERT WELDRA EEN NIEUWE VORM VAN AUTODELEN IN ANTWERPEN Dinsdag 14 november 2017

Poppy, een jonge start-up, biedt vanaf januari 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen ‘free floating car sharing’ dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van wagens samengesteld uit 100% elektrisch aangedreven Volkswagen e-Golf en Audi A3 g-tron (CNG). Poppy is het resultaat van een corporate venture tussen de Antwerpse ondernemers Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (29) en D’Ieteren Auto. “Als marktleider op de Belgische automobielmarkt, bevestigt D’Ieteren Auto haar ambitie om innovatieve mobiliteitsoplossingen voor te stellen die zijn aangepast aan de noden van de klant. De ambitie van Poppy reikt uiteraard verder dan Antwerpen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

R-M® & TheArsenale lanceren “THE CODE” Dinsdag 14 november 2017

R-M, het premium lakmerk van R-M, en TheArsenale, premium online verkooppunt, lanceren het ambassadeursprogramma “THE CODE” waarbij 12 geselecteerde, Europese constructeurs worden uitgenodigd om een individueel project uit te werken waarbij enkel gebruik gemaakt mag worden van R-M producten.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

3 Alpine-centers voor de Belux Dinsdag 14 november 2017

Na de voorstelling van de nieuwe A110 op het Autosalon van Genève heeft Alpine zijn verdelers net voor de Belgisch-Luxemburgse voorgesteld. Het Alpine-net opent eind 2017 zijn deuren en zal 3 Alpine-centers, te Antwerpen, Zaventem en Luxemburg tellen. Het zal ondersteund worden door de partners van de Renault-groep in België en door Renault Retail Group in het Groothertogdom Luxemburg.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Verandering in het Directiecomité van de Renault Benelux Cluster Dinsdag 14 november 2017

Onlangs werd Olivier Jean benoemd tot Country Operations Director van Renault België Luxemburg. Hij vervangt in deze functie Vincent Carré die werd aangesteld tot Directeur Elektrische Voertuigen & Nieuwe Mobiliteit Europa. Op dezelfde dag nam Christian Bourgeois de verantwoordelijkheden van de Administratief en Financieel Directeur voor de Benelux Cluster Benelux over van El-Hassan Aitsaid.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Sonic vervolledigt gereedschap assortiment van Van Heck Interpieces. Dinsdag 14 november 2017

Sinds begin deze maand is Van Heck Interpieces gestart met de verkoop en distributie van het gehele assortiment van Sonic.  Sonic werd al door veel grossiers uit het VHIP netwerk verkocht, deze  uitbreiding is dus een logische stap. “Wij vinden het noodzakelijk dat de vakhandel een keuze heeft uit een breed assortiment, waar men kan kiezen uit diverse merken en kwaliteit.”, aldus Geert Verboven, Sales Manager BELUX.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

EQUIP Auto 2017 Maandag 2 oktober 2017

Een totaal nieuw tv-platform van EQUIP AUTO, in het hart van Paviljoen 2.2, voorziet een dagelijkse programmatie van 10 uitzendingen, van elk 15 tot 20 minuten, evenals een groot debat van 45 minuten over de belangrijkste uitdagingen binnen de sector. Elke dag, tussen 10.30 uur en 17.30 uur, verzamelen de beste experten, OEM‘s, fabrikanten van gereedschap, merken, distributeurs, beroepsopleiders en professionele organisaties zich rond de talrijke uitzendingen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer