Nieuwe LS voor Lexus Dinsdag 14 november 2017

Op het 45e autosalon van Tokio heeft Lexus zijn volledig nieuwe vlaggenschip LS voorgesteld, samen met tien andere productiemodellen en een nieuwe concept-car. De LS krijgt het gezelschap van de luxecoupé LC, die in 2017 werd gelanceerd als symbool voor een nieuw tijdperk bij Lexus, alsook de deels hertekende compacte hybridehatchback CT, de luxecross-over NC en vele andere.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Kroon-Oil B.V. uit Almelo lanceeert een 20-liter Bag-in-Box verpakking Dinsdag 14 november 2017

De doos is een eco- alternatief voor de kunststof 20-liter pail. Naast voordelen voor het milieu, biedt de ‘BiB’ heel veel gebruiksgemak.

De niet afgevulde Bag-in-Box verpakking neemt tijdens transport maar liefst 90% minder ruimte in en zijn bovendien zijn afgevulde verpakkingen efficiënter stapelbaar waardoor veel ruimtewinst wordt gerealiseerd.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Belgische autosector digitaal in de kinderschoenen Dinsdag 14 november 2017

Een recente EDUCAM-studie toont aan dat er een belangrijke tegenstelling is tussen de perceptie van de autobedrijven en hun werkelijke gebruik van digitale marketing tools. Uit dit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de automotive vakhandel daadwerkelijk nog niet alle mogelijkheden van digitale exposure naar waarde weet in te schatten, laat staan te gebruiken.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Bosch wint 3 “Trophées d’Or” in de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile. Dinsdag 14 november 2017

Een jury samengesteld uit 50 professionele journalisten afkomstig uit 15 landen heeft in de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile van Equip’Auto zijn oordeel geveld. Ruim 117 dossiers over de 8 verschillende categorieën werden gewikt en gewogen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Markt pick-ups meer dan verdubbeld Dinsdag 14 november 2017

In Europa is de markt voor de zogenaamde 1 ton pick-ups de voorbije jaren spectaculair gegroeid. België is daar geen uitzondering op. In 2010 werden 2.232 dergelijke voertuigen ingeschreven. In 2016 werd dit aantal meer dan verdubbeld tot 5.431 exemplaren, wat neer komt op 8% van de totale bedrijfsvoertuigenmarkt.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

START-UP POPPY LANCEERT WELDRA EEN NIEUWE VORM VAN AUTODELEN IN ANTWERPEN Dinsdag 14 november 2017

Poppy, een jonge start-up, biedt vanaf januari 2018 een mobiliteitsoplossing met haar eigen ‘free floating car sharing’ dienst in Antwerpen. De start-up werkt met een vloot van wagens samengesteld uit 100% elektrisch aangedreven Volkswagen e-Golf en Audi A3 g-tron (CNG). Poppy is het resultaat van een corporate venture tussen de Antwerpse ondernemers Alexander Van Laer (25) en Moos Tits (29) en D’Ieteren Auto. “Als marktleider op de Belgische automobielmarkt, bevestigt D’Ieteren Auto haar ambitie om innovatieve mobiliteitsoplossingen voor te stellen die zijn aangepast aan de noden van de klant. De ambitie van Poppy reikt uiteraard verder dan Antwerpen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

R-M® & TheArsenale lanceren “THE CODE” Dinsdag 14 november 2017

R-M, het premium lakmerk van R-M, en TheArsenale, premium online verkooppunt, lanceren het ambassadeursprogramma “THE CODE” waarbij 12 geselecteerde, Europese constructeurs worden uitgenodigd om een individueel project uit te werken waarbij enkel gebruik gemaakt mag worden van R-M producten.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

3 Alpine-centers voor de Belux Dinsdag 14 november 2017

Na de voorstelling van de nieuwe A110 op het Autosalon van Genève heeft Alpine zijn verdelers net voor de Belgisch-Luxemburgse voorgesteld. Het Alpine-net opent eind 2017 zijn deuren en zal 3 Alpine-centers, te Antwerpen, Zaventem en Luxemburg tellen. Het zal ondersteund worden door de partners van de Renault-groep in België en door Renault Retail Group in het Groothertogdom Luxemburg.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Verandering in het Directiecomité van de Renault Benelux Cluster Dinsdag 14 november 2017

Onlangs werd Olivier Jean benoemd tot Country Operations Director van Renault België Luxemburg. Hij vervangt in deze functie Vincent Carré die werd aangesteld tot Directeur Elektrische Voertuigen & Nieuwe Mobiliteit Europa. Op dezelfde dag nam Christian Bourgeois de verantwoordelijkheden van de Administratief en Financieel Directeur voor de Benelux Cluster Benelux over van El-Hassan Aitsaid.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Sonic vervolledigt gereedschap assortiment van Van Heck Interpieces. Dinsdag 14 november 2017

Sinds begin deze maand is Van Heck Interpieces gestart met de verkoop en distributie van het gehele assortiment van Sonic.  Sonic werd al door veel grossiers uit het VHIP netwerk verkocht, deze  uitbreiding is dus een logische stap. “Wij vinden het noodzakelijk dat de vakhandel een keuze heeft uit een breed assortiment, waar men kan kiezen uit diverse merken en kwaliteit.”, aldus Geert Verboven, Sales Manager BELUX.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

EQUIP Auto 2017 Maandag 2 oktober 2017

Een totaal nieuw tv-platform van EQUIP AUTO, in het hart van Paviljoen 2.2, voorziet een dagelijkse programmatie van 10 uitzendingen, van elk 15 tot 20 minuten, evenals een groot debat van 45 minuten over de belangrijkste uitdagingen binnen de sector. Elke dag, tussen 10.30 uur en 17.30 uur, verzamelen de beste experten, OEM‘s, fabrikanten van gereedschap, merken, distributeurs, beroepsopleiders en professionele organisaties zich rond de talrijke uitzendingen.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Delaware kiest opnieuw voor BMW 1 Reeks voor startend toptalent. Maandag 2 oktober 2017

Maar liefst 65 wagens werden afgeleverd bij BMW concessiehouder Monserez en Vancia Car Lease zorgde voor het vlotte verloop. “Om onze groei te kunnen bestendigen en onze klanten continue de beste kwaliteit te kunnen bieden, willen we deze maanden zo’n 100 ‘young potentials’ aantrekken. Met onze keuze voor een premiumwagen met een jong en sportief design en een lage CO2-uitstoot, laten we zien dat we ons engagement naar die doelgroep helemaal doortrekken,” zegt Pieter Sanders, Fleet & Facility Manager bij Delaware.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Proefrit en inruil tijdens Bedrijfsauto Expo Maandag 2 oktober 2017

Door de stijgende verkoop van tweedehands bestelauto’s, zitten de inruilprijzen duidelijk in de lift. Wat ervoor zorgt dat het voor zelfstandigen extra interessant om hun camionette in te wisselen voor een nieuwe. Het afgelopen jaar is de verkoop van gebruikte bestelauto’s in Nederland met 6,5 procent gestegen. Tijdens de Bestelauto Expo, die op 4 en 5 oktober in Expo Houten wordt gehouden, kan men zich goed oriënteren op de aanschaf van een nieuwe bestelauto.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Doyen Auto Belux benoemt David Colantonio tot Country Manager Maandag 2 oktober 2017

Na een succesvol parcours binnen het Belgische filiaal van de Doyen Groep staat David Colantonio sinds kort aan het hoofd van Doyen Auto Belux. Met 12 jaar ervaring in het bedrijf heeft hij zijn kennis ontwikkeld binnen de diverse Doyen afdelingen en weet hij als geen ander de noden en behoeften van de sector. In zijn functie als Country Manager is David Colantonio voortaan verantwoordelijk voor de strategie en de verdere ontwikkeling van Doyen Auto Belux.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer

Cromax lakt zonnewagen Maandag 2 oktober 2017

Het Punch Powertrain Solar Team, bestaande uit ingenieursstudenten van de Universiteit Leuven, gaat deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Deze race voor zonnewagens gaat door van 8 tot 15 oktober in Australië. De wagen, Punch 2 is gelakt in wit, blauw en groen. Cromax ontwikkelde elk van deze tinten speciaal voor het team. Het ontwerp bevat ook de nieuwe mascotte van het team: een boksende kangoeroe.

lees verder

In de categorie: Nieuws | lees meer